top of page

SÄÄNNÖT

Turnauksen säännöt perustuvat Opiskelijoiden Liikuntaliiton hallituksen hyväksymiin OSM-kisojen sääntöihin, joihin on kisajärjestäjän toimesta tehty muutamia tarkennuksia. OLL:n viralliset OSM-kisojen säännöt voit käydä lukemassa täältä. OSM-kisojen sääntöjä on muutettu vuoden 2016 alusta, joten lue tarkasti etenkin lihavoidut kohdat.

 

Osallistumisoikeus:

OSM-kisat on tarkoitettu Suomen korkeakouluopiskelijoille (ammattikorkeakoulujen sekä yliopistojen opiskelijat).

 

OSM-kisoihin voivat osallistua kaikki Suomen korkeakouluopiskelijat. Ensisijainen osallistumisoikeus on OLL:n jäsenillä. OLL:oon kuulumattomien ylioppilaskuntien jäsenet sekä ammattikorkeakouluopiskelijat, jotka eivät ole oman opiskelijakuntansa jäseniä, ovat oikeutettuja osallistumaan OSM-kisoihin tietyin erityisehdoin*.

 

Mikäli OSM-kisoihin ilmoittautuu osallistujia, jotka eivät ole OLL:n jäseniä, tulee heidän osallistumismaksuun 50% korotus*. OSM-kisoihin osallistuvasta joukkueesta täytyy olla vähintään 75% OLL:n jäseniä. Muuten joukkueen osallistumismaksuun tulee 50% korotus.

 

HUOM! Korotettu osallistumismaksu ei sisällä OLL:n tapaturmavakuutusta OLL:n kuulumattomille osallistujille.

 

*OLL:oon kuulumaton ylioppilaskunta tai korkeakoulu voi lunastaa opiskelijoilleen erillisen kisalisenssin, jolla he ovat oikeutettuja normaalihintaiseen osallistumismaksuun sekä OLL:n tapaturmavakuutukseen. Asiasta lisätietoja antaa OLL.

 

*Ylioppilaskunnista OLL:n jäseniä ovat kaikki muut paitsi Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY), Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunta (LTKY), Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) sekä Åbo Akademi studentkår (ÅAS).

​

Samasta korkeakoulusta voi olla useampiakin joukkueita, mutta ensisijaisesti valitaan yksi joukkue/osallistuja per korkeakoulu. Valmistuneilla jäsenjärjestöjen opiskelijoilla on oikeus osallistua OSM-kisoihin vielä valmistumista seuraavan kalenterivuoden ajan. Tapahtumassa osallistujien on pystyttävä todistamaan opiskelijastatuksensa opiskelijakortilla, läsnäolotodistuksella tai valmistumisesta kertovalla todistuksella.

 

Joukkueet:

Yhdistelmäjoukkueet, jotka koostuvat eri opiskelijayhteisöjen edustajista, ovat mahdollisia sekä kilpa- että rentosarjoissa. Yhdistelmäjoukkueessa edustettujen opiskelijayhteisöjen on kuitenkin kilpasarjassa oltava samalta paikkakunnalta. Yhdistelmäjoukkueista tulee informoida kisajärjestäjää etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä. Rentosarjassa opiskelijoiden ei tarvitse opiskella samalla paikkakunnalla.

 

Vakuutus:

OLL:n jäsenjärjestöjen jäsenopiskelijat, jotka osallistuvat kilpailuihin, ovat järjestövakuutuksen piirissä. Vakuutus kattaa kisojen aikana tapahtuvat tapaturmat. Vakuutus ei ole voimassa, mikäli henkilö loukkaantuessaan on päihteiden vaikutuksen alaisena. OLL:n kuuluvien AMK-opiskelijakuntien osalta vakuutus on voimassa vain niille opiskelijoille, jotka ovat oman opiskelijakunnan ja tätä kautta OLL:n jäseniä.

 

Peruutukset:

Peruutuksista on ilmoitettava välittömästi kisajärjestäjälle. Virallisen ilmoittautumisajan umpeuduttua (27.11.2016  jälkeen) osallistumisensa peruuttaville joukkueille ei palauteta osallistumismaksua. Poikkeuksena on, jos joukkueella on esittää monen joukkueen pelaajan sairastapauksessa lääkärintodistus.

bottom of page